Jesse Luukinen - Peswin Oy
Jesse Luukinen - Peswin Oy

Kiinnostaako asennustyöt teollisuuden alalla, mutta kokemuksen puute saa epäröimään? Seuraavaksi asentaja Jesse Luukinen avaa, miksi Peswinille kannattaa hakea vähemmälläkin kokemuksella.

Peswinillä asennustöitä tekevä Jesse Luukinen kannustaa muitakin hakemaan rohkeasti mukaan. “Itse tiesin entuudestaan vähän sieltä ja täältä”, hän kertoo oman Peswin-matkansa alusta. “Työ se on opettanut kaiken olennaisen. Ei tarvi panikoida, jos ei jotain osaa  – täällä opitaan, opetellaan ja opetetaan.” Kun toimitusjohtaja soitti tarjolla olevasta paikasta, Luukinen ei epäröinyt vastaustaan. “Tuli viestiä, että nyt olisi hommaa, niin paljon kuin jaksaa tehdä. Laitettiin sopparit kuntoon ja lähdin maailmalle hänen mukanaan.”

Parasta Luukisen mielestä töissä on se tunne, kun asiat menevät jouhevasti. “Ei ole tarvinnut jäädä seisoskelemaan, vaan hommat on tullut tehtyä nätisti pois”, hän kuvailee. Aiemmista työpaikoista Peswin eroaa monipuolisuudellaan. “Täällä tehdään laidasta laitaan kaikenlaista ja kaikki on ollut mielekästä tehdä. Työporukka on salaisuus koko firmaan. Kun on niin hyviä jätkiä hommissa, niin eihän tämä edes tunnu työltä. Kaikki ovat tuttuja vähintään sillä tasolla, että tietää tyypit, jotka on meiltä työmaalla pyörimässä.”

Senkin uhalla, että kuulostaa liian täydelliseltä, niin en voisi edes kuvitella mitään muuta työtä juuri nyt. Työn suola on siinä, että työmaat vaihtuu niin nopeasti. Aina on sellainen kiva pikku jännite, mikä pitää hommat mielenkiintoisena.

Päätä saa Luukisen mielestä raapia oikein olan takaa jonkin negatiivisen keksimiseksi. “Senkin uhalla, että kuulostaa liian täydelliseltä, niin en voisi edes kuvitella mitään muuta työtä juuri nyt. Työn suola on siinä, että työmaat vaihtuu niin nopeasti. Aina on sellainen kiva pikku jännite, mikä pitää hommat mielenkiintoisena.” Tulevilta työkavereilta Luukinen toivoo työtä pelkäämätöntä asennetta. “Jos on valmis antamaan paljon yritykselle, niin sitä kautta saa myös paljon takaisin. Tietynlaista luonnetta se vaatii.”

Jaa sosiaalisessa mediassa